14. maaliskuuta 2013

Naiseus ja Naisellisuus


..kulkevat mielestäni käsi kädessä. 






Monille, ainakin täällä Suomessa, on varmasti tuttua toitotus "on parempi olla viisas kuin kaunis/naisellinen/keskittyä ulkonäköön". Meille uskotellaan että naisellisuus tarkoittaa heikkoa. Jos pidämme itsestämme huolta (keskimääräistä enemmän...mitä se sitten tarkoittaakin) olemme automaattisesti kyvyttömämpiä vaativampiin tehtäviin. Jos erotumme harmaasta katukuvasta olemme huomionhakuisia. Miksi ihmeessä naiset eivät saisi kantaa itseään ylpeästi ja eritoten olla ylpeitä naiseudestaan? Pärjätäksemme tässä "miesten johtamassa maailmassa" meidän tulisi häivyttää naiselliset ominaisuutemme ja näyttää olevamme itsenäisiä, kovia ja vahvoja.

En tarkoita että naiset eivät voisi olla viisaita, itsenäisiä ja vahvoja johtajatyyppejä. Päinvastoin. Lähinnä kummaksun miksi emme voi tehdä sitä koreina, pinkin kynsilakan sävyttäminä? Harva suomalainen nainen (lukuunottamatta Airistoa, Samulinia, Paakkasta..) hyvässä asemassa on ollut piilottelematta naisellisia puoliaan ja ulkonäköään. Ulkonäköä pidetään menestyksen esteenä. Mitä hajuttomampi ja mauttomampi, sen parempi.

Mieti. Istut yrityksesi asiakastapaamisessa ja paikalle saapuu upea blondi, joka on pukeutunut värikkäästi ja supernaisellisesti. Hän saa paljon huomiota osakseen ja hymyilee itsevarmasti. Mitä ajattelet hänestä? Oletko kenties kateellinen? Ajatteletko että hän panostaa ulkonäköönsä kompensoidakseen älyllisen vajaavaisuutensa? Hän on varmasti päässyt suhteellisen korkeaan asemaansa vähintäänkin kyseenalaisin keinoin? Hänellä on varmasti todella alhainen moraali koska pynttäytyy "liikaa"? Suomalaiset on iskostettu olemaan nöyriä, näkymättömiä, kateellisia ja tyytymään keskinkertaiseen, ellei vähään. Jos olemme, kiitos luojan, syntyneet keskivertoa paremman näköisiksi, se on joltain muulta osa-alueelta pois. Jos synnymmekin harvinaisen älykkäiksi, on meidän oltava panostamatta ulkonäköön ettei uskottavuutemme kärsisi. 

Surullista. Mun henkilökohtaisessa ideaalimaailmassa naiset saisivat olla rohkeita ja tuoda naisellisuuttaan esille. Pukeutua naisellisen arvokkaasti ja eritoten nauttia naiseudestaan (ja tietysti sen asettamista eduista;). Kuka tahansa meidät sitten loikin, tai miten päädyimmekin tähän maailmaan, ei meistä turhaan tehty sitä kauniimpaa osapuolta. Eläinten maailmassa urokset ovat koreampi osapuoli ja käyttävät sitä hyväkseen ja ovat siitä ylpeitä. Miksemme siis mekin?


" I would like to be known as a
intelligent woman,
a gorgeous woman,
a loving woman,
a woman who teaches by being. "   


To be continued..
Miau.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

AAMEN! Oon itse ns. "Johtotehtäviin" tähtäävissä opinoissa ja mä ainakin aion olla naisellinen johtaja;)!! Aivan huippua kun oot alkanut taas kirjoittelemaan enemmän (?):)

Ida kirjoitti...

Ihana kuulla, tulevaisuuden superjohtajatar <3 Kirjoituskärpänen taisi purra mua pitkän tauon jälkeen.. niin paljon mielipiteitä ja sanottavaa :)

Sarianna kirjoitti...

Mun piti lukea tää vasta huomenna, mutta todella puhuttava aihe, jota olen itsekin paljon mietiskellyt, siispä en malttanut odottaa. Asiaa ihanainen Idaseni! Sanoit kaiken tarvittavan! :)