31. maaliskuuta 2013Nyt on mun aika rentoutua! 
Viikonloppu (taas) ohi, ja kohta kirmaan moikkaamaan tuttuja pääsiäisen ja pitkien vapaiden kunniaksi. Kyllä sai töissä kuunnella muna-aiheisia vitsejä riittämiin.. hekoheko.

Perjantaina kuvauksissa hytisin ulkona pari tuntia mekossa ja olin ihan varma että keuhkoputkentulehdus kolkuttaa ovella. Onneksi ei. Kiitos taas jälleen kerran vihreän teen. Ihana että huomenna saa nukkua piiitkääään. 

Minulta kyseltiin ruoka-aiheisia postauksia, ja ne ovat tulossa pian. Ajattelin laittaa viikon menüüt yhteen tekstiin jotta kokonaiskuvasta saadaan selkeämpi. Tässä rajoitetussa ajassa voin kuitenkin perehtyä tarkemmin yhteen minulle tärkeään luonnontuotteeseen.Case kookosöljy
Kookosöljyllä on pitkään ollut huono maine niin Suomessakin kuin muualla maailmassa. Sisältäähän se pääasiassa kovia rasvoja. Itse kuitenkin olen viimaeikoina pyrkinyt syömään mahdollisimman tuoretta, luonnonmukaista ruokaa ja eritoten välttämään kaikkea yliprosessoitua (tässä kohtaa teen poikkeuksen So-Low-carb:n proteiinipatukoiden kanssa. Ne ovat niin hyviä ja käteviä välipaloja. Anyways.. ). Rasvojen ja öljyjen kohdalla, niinkuin kaikkien ruoka-aineiden, on pääpaino sanalla kohtuus. Tottakai suolesi menevät tukkoon ja painoa kertyy mikäli syöt/käytät jotain liikaa. 

Kookosöljyä käytän niin ruuanlaitossa kuin kauneudenhoidossakin. 
Kookosöljy on ruuanlaitossa ihan mieletön. Se säilyy kauan ja  kuumuudensietokyky on loistava. Se ei härskiinny helposti, ja paistaessa se antaa kasviksille ja lihoille todella hyvän maun. Ihana saada ripaus eksotiikkaa normaaliin arkiruokaan. Lisäksi lisään sitä joka aamu teelusikallisen mustikkasmoothieeseeni (aiheesta myöhemmin lisää). 

Kauneudenhoidossa kookosöljy on todella monipuolinen. Sillä voisin melkeinpä korvata suurimman osan käyttämistäni aineista. 


HIUKSET
 
Noin kerran viikossa ennen nukkumaanmenoa levitän kookosöljyä hiuksiin, peitän huivilla tai pipolla, ja annan vaikuttaa yön yli. Aamuisen tukanpesun jälkeen hiukset tuntuvat ihanan pehmeiltä, ravituilta ja kiiltäviltä. Lisäksi saatan joskus suihkun jälkeen lisätä sitä hieman latvoihin. Mikäli käytät kookosöljyä pesun jälkeen, kannattaa muistaa, että öljynä se saattaa tehdä hiuksistasi helposti rasvaisen näköiset. Varovaisuutta. On sanottu, että kookosöljy ravitseee superhyvin päänahkaa ja kasvavaa hiusta, ja näinollen saa hiukset vahvemmiksi. Aasiassa tuotetta käytetään paljon hiustenhoitoon, ja onhan sielläpäin maailmaa naisilla ihan upean kiiltävät ja hyväkuntoiset hiukset. Jälleen kerran, mielummin koitan saada hiukseni parempaan kuntoon jollain luonnonmuikaisella tuotteella. Riskitekijöitä ei ainakaan hirveästi voi olla!


KASVOT/VARTALO

Korvaan nykyään meikinpoistoaineen, deodorantin, kasvorasvan ja vartalovoiteen melkein kokonaan kookosöljyllä. Minulla on muutenkin tavallista ongelmallisempaa löytää ihonhoitooni sopivia tuotteita koska kärsin hajusteallergiasta. Jännitti aluksi levittää kookosöljyä iholle, mutta lopputulos oli positiivistakin positiivisempi. Ihoni voi entistä paremmin ja vaikuttaa kimmoisemmalta.. Ehkä jopa nuoremmaltakin (ainakin toivon, ehkä se optimistisuuskin on yksi syy asiaan;) Muutos oli helppo huomata näin talvella. Ennen ihoni on ollut todella kuiva, ja reagoinut todella helposti lämpötilanvaihteluihin ihottumalla ja pienillä näpyillä. Arvatkaa vaan kärsinkö enää. No en. olen myös lukenut jostain, että kookosöljyä suosiotellaan psoriasiksesta tai atooppisesta ihosta kärsiville. Pitkän käytön seurauksena ollaan huomattu parantavia lopputuloksia. Saa nähdä mitä kesä tuo tullessaan. Öljyn käyttö kuitenkin saattaa tuoda helposti mukanaan vaikka finnejä.


Suosittelen lukemaan aiheesta lisää itsenäisesti. Hyviä artikkeleita niin puolesta kuin vastaankin löytyy netin syövereistä tuhansia. Itselläni on kuitenkin ollut todella hyviä tuloksia kookosöljystä niin ruuanlaitossa kuin kauheudenhoidossakin. En vaihtaisi tuotetta enää poiskaan, niin koukussa siihen olen. 

Ei kommentteja: